laskonka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bezstarostné rána

     - mávam ich väčšinou. A nie je podstatné, či mám práve voľný deň alebo idem do práce. Život prináša rôzne povinnosti aj problémy. Utekať pred nimi nie je riešenie. Veď práve povinnosti a problémy obohacujú náš život a nás samotných robia lepšími.

     Napriek tomu som sa nevyhla situácii, ktorú najlepšie vystihuje slovné spojenie nočná mora. V tomto prípade doslova a dopísmena.

     Dnešné ráno som nevnímala ako príjemné prebudenie sa do nadchádzajúceho slnečného dňa. Keď som ráno čakala na autobus, vnímala som iba studený vietor. Nevnímala som ľudí okolo seba, v podstate som nevnímala nič... Iba akýsi vnútorný pocit, že mi nie je súdené dožiť sa konca dnešného dňa.

     Deň sa pomaly končí a ja sa vysmievam sebe samej. Nie, tá situácia, v ktorej som sa ocitla, nebola taká jednoduchá, aby som sa z nej teraz vysmievala. Ani som ju nezvládla tak skvelo, aby som sa vznášala niekde v oblakoch.

     Nebol potrebný žiadny zázrak na to, aby sa z nočnej mory stal takmer príjemný zážitok. Stačilo "veľa". To, že človek, ktorý bol v tejto situácii na opačnej strane, vycítil moje napätie a prejavil pochopenie. Že namiesto očakávaného zašliapnutia so mnou jednal ako s rovnocennou.

     Som zase v pohode a môžem naplno vychutnávať príjemný slnečný podvečer a moje zajtrajšie voľno.


O živote, citoch, vzťahoch... | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014