laskonka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Preplnený deň

Úmyselne som dnes končila v práci skôr, aby som stihla vybaviť ešte nejaké záležitosti. Bolo to márne ... všade plno ľudí a rady, v ktorých nekonečné minúty odpočítavajú stratený čas. Ten mi na oplátku ponúkol ďalšiu zo svojich lekcií o trpezlivosti.
Hypermarkety, na prasknutie preplnené ľuďmi, zásobujúcimi sa na víkendové voľné dni a cesty upchaté autami, pripravenými vyraziť na svoju dovolenkovú trasu. Zdá sa, že realita bežných predvíkendových dní sa počas leta ešte znásobuje akýmsi bližšie nevypočítaným koeficientom.

Popoludnie sa postupne míňa vybavovaním rôznych drobností. Čakanie na pošte mi ubieha v myšlienkach na to, že informáciu o doporučenom liste mám doma už od pondelku a mala som príležitosť vyzdvihnúť si ju aj skôr. Odovzdanie tlačiva na nemenovanom úrade prebieha bez očakávaných problémov, podobne i vyzdvihnutie si topánok z opravovne, kde podstúpili výmenu zošliapaných opätkov.

Nastáva najkritickejšia časť popoludnia - vyberanie darčeku na nedeľnú narodeninovú oslavu. Potulovanie sa preplnenými obchodíkmi mi trošku uľahčujú už vopred vytipované predmety, ktoré by som mohla ako darček kúpiť a použiť. O darčeku je konečne rozhodnuté a ja mám pred sebou už len príjemnú cestu cez park a drobný nákup potravín v blízkom supermarkete. Predpokladám, že za pol hodinku budem doma.

Cesta sa mi predlžuje náhodným rodinným stretnutím. Synovec je na prechádzke aj so svojou maminou a už zdiaľky vnímam jeho výkriky i veselý smiech, sprevádzajúci jeho naháňačku s venčiacimi sa psíkmi. Priblížením sa na dostatočnú vzdialenosť spoznáva môj hlas ... pokúša sa utekať rýchlejšie, než mu to zatiaľ nôžky dovoľujú a nepríjemnému pádu nedokážeme zabrániť. Našťastie je na podobné zrážky s tvrdým asfaltom zvyknutý a tak sa bez slzičiek postaví opäť na nožičky a urobí ešte pár krokov do môjho náručia ... to už ho dvíham a zatočím sa s ním, takže sa opäť smeje zvonivým hláskom.

Jeho prechádzka trvá už dlhšie a tak sa po dvadsiatich minútach nechá posadiť do káričky a svet okolo seba pozoruje čoraz unavenejším pohľadom. Naše cesty sa rozchádzajú. Urobím ešte drobný nákup v blízkom supermarkete a čakanie pri pokladni mi ubieha v príjemnej spomienke na chvíle, ktoré som práve strávila s naším drobčekom.

O živote, citoch, vzťahoch... | stály odkaz

Komentáre

  1. mmmm :)
    pekný obrázok las...aj napriek tým hypermarketom...
    publikované: 06.07.2007 20:02:31 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. synovček je frajer a pašák
    ja by som reval :)
    Nuž,príjemnú oslavu prajem
    publikované: 06.07.2007 20:03:02 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :o))
    dia, horšie boli tie preplnené cesty, kedy nebola šanca prejsť na druhú stranu cesty na prechode, ktorý nie je riadený svetelnou signalizáciou :o))

    teide, on sa rozreve iba vtedy, keď vidí alebo cíti z nás, že sme sa zľakli, takže sa snažíme neľakať ... díky :o))
    publikované: 06.07.2007 22:20:22 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :)
    no veru, aj mne sa v piatok zdalo, ze je akosi rusno
    publikované: 07.07.2007 20:50:25 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  5. lulla, som rada, že si sa zastavila...
    tak tu, ako aj pri ďalších článkoch :o))
    publikované: 07.07.2007 23:03:38 | autor: laskonka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Je to take prijemne
    a velmo zive,pekne si to napisala a mas pravdu deti reaguju na reakcie dospalych tak sa nelakat ale smiat a bude dobre.
    Prijemny vikend a bru nocku zelam.
    publikované: 08.07.2007 00:55:26 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014