laskonka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nepreniknuteľný

Túlala sa ulicami podvečerného mesta. Chlad neskorej jesene nevnímala. Zima, ktorú cítila, vychádzala z jej vnútra.

Myslela na jeho detstvo. Všetky jeho spomienky sa spájali so životom v detskom domove. To, čo bolo predtým, si nepamätal. Nemohol si pamätať, bol ešte jednoducho príliš malý.

S partiou, v ktorej vyrástol, sa nestretával už dávno. Mal pocit, že tam nepatrí. Že je iní, než ostatní chalani, že medzi nich nezapadá. Nechýbal im, nechýbal nikomu. A teraz nechal odísť aj ju. Nerád prepadal pocitu sebaľútosti, no v poslednej dobe sa mu nedokázal brániť.

Kráčala davom pohasínajúceho mesta, no dnes sa nedokázala sústrediť na lúštenie myšlienok a čítanie v tvárach protiidúcich. Myslela na všetko, čo sa odohráva v jeho najskrytejšom vnútri. Na pocity a myšlienky obalené tvrdou škrupinou, ktorú sa márne snažila rozbíjať jemným, no vytrvalým naťukávaním.

Netušila, prečo to robí. Nechcela vyzvedať, iba neraz pociťovala, ako medzi nimi zostalo niečo nedopovedané, či nevypovedané. Čoraz častejšie sa stávalo, že sa s ňou odmietal baviť o tom, čo ho znepokojuje a trápi. Zámerne rozhovor zľahčoval, alebo ho priviedol dostratena. Nedovolil jej preniknúť hlbšie do seba. Vzdávala to vo chvíľach pocitu, že si jej záujem oňho vysvetľuje  inak ... možno ako zvedavosť, možno ako snahu objaviť skryté miesta, cez ktoré mu možno ublížiť.

O živote, citoch, vzťahoch... | stály odkaz

Komentáre

  1. urcite
    mal strach odhalit citlive zranitelne miesto
    publikované: 30.01.2007 17:51:12 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. áno,lulla to napísala múdro.
    publikované: 30.01.2007 17:55:49 | autor: teide (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hm
    odkryť vnútro niekomu inému je ťažke ... o to tažšie ak skrýva niečo, čo veľmi bolí ... na boľavé veci sa ťažko spomína, ťažko sa o nich hovori ... človek niekedy radšej újde, len aby ich nemusel ukrývať ... ten druhý to niekedy ťažko chápe ...
    publikované: 30.01.2007 18:10:56 | autor: kacenka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. :)
    v tme vyhasnutého mesta a intimite dvoch, zmäknú aj tie najtvrdšie škrupiny....možno
    publikované: 30.01.2007 19:20:20 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  5. diuška
    nie som si istá či aj tie najtvrdšie ...
    publikované: 31.01.2007 08:31:25 | autor: kacenka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. vieš, čo sa včera stalo?
    celé mesto na pár minút vyhaslo (chvíľu po mojom poslednom komente u las, až som sa zľakla svojho bosoráctva xi), ale úplne, nesvietili ani pouličné lapmy, vôbec nič a zostala nám dvom iba intimita dvoch tiel (len dúfam, že sa nikomu nič vážne nestalo)....ten môj už dávno stratil tvrdosť škrupín, aspoň vtedy, keď je so mnou a kačenka verím, že to ide aj s tými najtvrdšími....možno ten človek, alebo niekto, kto ich má tvrdé, býva práve v tomto meste :)
    publikované: 31.01.2007 08:49:49 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  7. hm, diuška
    možno poznam veľa takto "zatvrdnutých" ľudí, a možni pár tých "najtvrdších" a mám skúsenosť, že je to veľmi ťažké preniknúť pod škrupinu, u niektorých sa to možno nepodarí nikdy ...

    diuška, ty si bosorka :))
    publikované: 31.01.2007 10:58:36 | autor: kacenka (e-mail, web, autorizovaný)
  8. kačenka :))
    občas mám pocit, že som xi xi...pošli tých najtvrdších za mnou, aj keď som presvedčená, že aj pri tebe by určite zmäkli, len v určitej možno až krajnej situácii ;) nevzdávaj sa, ak ich chceš lepšie spoznať :)
    publikované: 31.01.2007 14:39:03 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014